5 minuten

1-02-2024

Ontdek de Wereld van Integraties

Ontdek de Wereld van Integraties: Een deep dive met onze expert Cederik Visser

Vandaag neemt onze expert Cederik Visser je mee in de wereld van integraties bij Cloudoe.

Een integratie is het verbinden van verschillende systemen. In ons geval gaat het vaak om het koppelen van Genesys Cloud aan bestaande CRM-systemen, zoals AFAS, Topdesk of Salesforce. Wij bouwen deze integraties op basis van de API's van Genesys en het specifieke systeem. Hoewel deze API's al bestaan, fungeren wij als de verbindende factor waardoor deze API's effectief met elkaar kunnen communiceren.

Er zijn twee manieren om integraties te maken: “Door informatie op te halen via de API  uit het systeem van de klant en deze binnen Genesys te tonen, of door de gegevens van Genesys op te halen en deze te tonen in het beoogde systeem van de klant.”

Integraties zijn doorgaans maatwerk; we streven ernaar de klant te ondersteunen bij hun specifieke wensen en een oplossing te bieden die perfect aansluit. Bij Cloudoe nemen we de tijd om de behoeften van onze klanten grondig te analyseren. We bekijken of de wens haalbaar is en welke specifieke informatie de klant nodig heeft. Nadat we een duidelijk beeld hebben, stellen we een implementatieplan op. Tijdens de implementatie betrekken we de klant actief bij het proces. Daarnaast beschikken we over jarenlange expertise binnen ons team, waarbij kennis wordt gedeeld tussen de collega’s.

Er bestaan verschillende soorten integraties, variërend van CRM-systemen, de voicebots die we via Assist You aanbieden, de chatbots van Seamly, of ons AMI-systeem. Een van meest uitdagende koppelingen welke we gemaakt hebben binnen Cloudoe is voor onze klant welke een eigen op maat gemaakte CRM-systeem had zonder beschikbare API's. We hebben hier dus een op maat gemaakte koppeling voor gemaakt. Daarnaast zijn er ook veel klanten wie informatie uit Genesys willen halen voor het genereren van rapportages, waarbij we ervoor zorgen dat ze een uitgebreide set informatie kunnen verzamelen.


Kortom, bij Cloudoe streven we naar naadloze integraties die aansluiten bij de unieke behoeften van onze klanten, met een grondige analyse, actieve betrokkenheid tijdens implementatie en een schat aan expertise.